U bent hier

Veelgestelde vragen - Gebruikers

Hoe kan ik mijn account verwijderen?

Zodra u bent ingelogd, kunt u via ‘Mijn ODP’ de optie ‘GEGEVENS AANPASSEN’ aanklikken. Hier kunt u kiezen voor ‘Account verwijderen’.

Tags 
Gebruikers

Hoe wijzig ik mijn gegevens?

Om uw gegevens te kunnen wijzigen logt u eerst in en klikt u op ‘Mijn ODP' en vervolgens op ‘Mijn account’. Daarna kunt u de optie ‘GEGEVENS AANPASSEN’ aanklikken. Hier kunt u het volgende instellen:

 • Profielfoto
 • Gebruikersnaam
 • Wachtwoord
 • E-mailadres
 • IP-Adressen: voor het gebruik van de API dient uw IP-adres geregistreerd te zijn. Zodra u dit invult, wordt uw IP-adres toegevoegd. Dit kan een tot twee werkdagen duren.
   
Tags 
Gebruikers

Het lukt mij niet om in te loggen. Wat moet ik doen?

 1. U heeft nog geen account aangemaakt, zie “Hoe maak ik een account aan?”.
 2. U bent uw inlognaam of wachtwoord vergeten. Bent u uw inlognaam of wachtwoord vergeten voor het Open Data Portaal? Dan kunt u eenvoudig een nieuw wachtwoord aanvragen door in het menu te klikken op "Inloggen" en dan de knop “Wachtwoord vergeten” aan te klikken. U krijgt via uw geregistreerde e-mailadres de mogelijkheid om uw wachtwoord te resetten.
  Bent u uw wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten van het sociale medium waarmee u bent aangemeld? Ga naar het betreffende platform en volg daar de procedure om uw wachtwoord en/of gebruikersnaam op te vragen.
 3. U gebruikt niet de inlognaam waarmee u bent geregistreerd.
  Mogelijk gebruikt u niet de juiste combinatie van inlognaam en wachtwoord voor het Open Data Portaal. Bijvoorbeeld omdat u meerdere accounts en/of inlognamen heeft. U kunt uw inlognaam opvragen om er zeker van te zijn dat u de juiste gebruikt.
Tags 
Gebruikers

Aan welke eisen moet mijn wachtwoord voldoen?

Er zijn geen harde eisen aan uw wachtwoord, maar een sterk wachtwoord bestaat uit:

 • Ten minste zes tekens
 • Eén of meer hoofdletters
 • Eén of meer getallen
 • Eén of meer leestekens
Tags 
Gebruikers

Wie kan een account aanmaken?

Iedereen is welkom. U dient zich wel te houden aan de huisregels.

Tags 
Gebruikers

Hoe maak ik een account aan?

Inloggen op het Open Data Portaal kan op twee manieren:

 • Via uw account op Google, LinkedIn of Twitter. Ga op de homepage van het Open Data Portaal rechtsboven naar ‘Mijn ODP’ en klik op ‘Inloggen’. Kies het icoontje van het sociale platform waarmee u wilt inloggen. U wordt doorverwezen naar de loginpagina, waarna het account wordt gekoppeld aan het Open Data Portaal. (https://opendata.tweedekamer.nl/user/login)
 • U kunt ook een account aanmaken via http://opendata.tweedekamer.nl/user/register. U kunt zelf een inlognaam en wachtwoord kiezen. U krijgt een e-mailbevestiging als u bent aangemeld. Klik op de link in de e-mail en u krijgt instructies over het inloggen.
   
Tags 
Gebruikers

Kan iedereen de API gebruiken?

Ja. Ga rechtsboven naar 'Mijn ODP' en meld u aan met uw inloggegevens. Dit kan via Google+, Facebook, LinkedIn, Twitter of een standaard account.