U bent hier

Veelgestelde vragen - Gebruikers

Hoe kan ik mijn account verwijderen?

Zodra u bent ingelogd, kunt u via ‘Mijn ODP’ de optie ‘GEGEVENS AANPASSEN’ aanklikken. Hier kunt u kiezen voor ‘Account verwijderen’.

Tags 
Gebruikers

Hoe wijzig ik mijn gegevens?

Om uw gegevens te kunnen wijzigen logt u eerst in en klikt u op ‘Mijn ODP' en vervolgens op ‘Mijn account’. Daarna kunt u de optie ‘GEGEVENS AANPASSEN’ aanklikken. Hier kunt u het volgende instellen:

 • Profielfoto
 • Gebruikersnaam
 • Wachtwoord
 • E-mailadres
 • IP-Adressen: voor het gebruik van de API dient uw IP-adres geregistreerd te zijn. Zodra u dit invult, wordt uw IP-adres toegevoegd. Dit kan een tot twee werkdagen duren.
   
Tags 
Gebruikers

Het lukt mij niet om in te loggen. Wat moet ik doen?

 1. U heeft nog geen account aangemaakt, zie “Hoe maak ik een account aan?”.
 2. U bent uw inlognaam of wachtwoord vergeten. Bent u uw inlognaam of wachtwoord vergeten voor het Open Data Portaal? Dan kunt u eenvoudig een nieuw wachtwoord aanvragen door in het menu te klikken op "Inloggen" en dan de knop “Wachtwoord vergeten” aan te klikken. U krijgt via uw geregistreerde e-mailadres de mogelijkheid om uw wachtwoord te resetten.
  Bent u uw wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten van het sociale medium waarmee u bent aangemeld? Ga naar het betreffende platform en volg daar de procedure om uw wachtwoord en/of gebruikersnaam op te vragen.
 3. U gebruikt niet de inlognaam waarmee u bent geregistreerd.
  Mogelijk gebruikt u niet de juiste combinatie van inlognaam en wachtwoord voor het Open Data Portaal. Bijvoorbeeld omdat u meerdere accounts en/of inlognamen heeft. U kunt uw inlognaam opvragen om er zeker van te zijn dat u de juiste gebruikt.
Tags 
Gebruikers

Aan welke eisen moet mijn wachtwoord voldoen?

Er zijn geen harde eisen aan uw wachtwoord, maar een sterk wachtwoord bestaat uit:

 • Ten minste zes tekens
 • Eén of meer hoofdletters
 • Eén of meer getallen
 • Eén of meer leestekens
Tags 
Gebruikers

Wie kan een account aanmaken?

Iedereen is welkom. U dient zich wel te houden aan de huisregels.

Tags 
Gebruikers

Hoe maak ik een account aan?

Inloggen op het Open Data Portaal kan op twee manieren:

 • Via uw account op Google+, Facebook, LinkedIn of Twitter. Ga op de homepage van het Open Data Portaal rechtsboven naar ‘Mijn ODP’ en klik op ‘Inloggen’. Kies het icoontje van het sociale platform waarmee u wilt inloggen. U wordt doorverwezen naar de loginpagina, waarna het account wordt gekoppeld aan het Open Data Portaal. (https://opendata.tweedekamer.nl/user/login)
 • U kunt ook een account aanmaken via http://opendata.tweedekamer.nl/user/register. U kunt zelf een inlognaam en wachtwoord kiezen. U krijgt een e-mailbevestiging als u bent aangemeld. Klik op de link in de e-mail en u krijgt instructies over het inloggen.
   
Tags 
Gebruikers