U bent hier

Voortgang Open Data API 2.0 en issue tracker

donderdag 14 februari 2019 - 17:43

De ontwikkeling van de nieuwe Open Data API 2.0 gaat voorspoedig, via dit nieuwsbericht houden we je graag op de hoogte. Inmiddels testen 12 externe afnemers met ons mee en registreren we de vragen / bevindingen centraal in een issue tracker. Deze is in te zien op: https://github.com/TweedeKamerDerStaten-Generaal/OpenDataAPI2.0

Externe afnemers reageren zeer positief op de issue tracker, eind april zullen we dit evalueren en besluiten of we hier in de toekomst mee verder gaan. De releaseplanning zal binnenkort gepubliceerd worden, de release zal naar verwachting begin april 2019 zijn waarbij zowel de bronsystemen als de interne en externe afnemers over zullen gaan stappen naar versie 2.0. De bijbehorende 2.0 documentatie wordt binnenkort gepubliceerd op de site. Eerder zijn de verschillen tussen de nieuwe en de oude versie gepubliceerd op:
https://opendata.tweedekamer.nl/documentatie/api-en-informatiemodel-veranderingen-april-2019-release.

Wil je meekijken op de acceptatie omgeving en jouw bevindingen doorgeven? Meld je aan via: https://opendata.tweedekamer.nl/support. Zet in de beschrijving "Deelname acceptatie Open Data Portaal". Je ontvangt dan het adres, een login en de voorwaarden om mee te kunnen doen.