Vooraankondiging: wijziging in relaties voor de entiteitsoorten Activiteit, Document en Zaak voorzien

28-02-2023 17:08
Image

Het gaat om een wijziging in de relaties van de soort "Van → Naar" die de entiteitsoorten Activiteit, Document en Zaak met entiteiten van dezelfde entiteitsoort kunnen hebben. Vanuit het bronsysteem binnen de Tweede kamer worden deze relaties onterecht omgedraaid aangeboden aan het Gegevensmagazijn.Deze onterechte omdraaiing zal worden gecorrigeerd.

Voorbeeld van een omgekeerde relatie

Een voorbeeld van zo’n relatie is het voorzetten van de entiteit Activiteit(A) in Activiteit(B). In het bronsysteem is deze relatie correct opgeslagen op de volgende manier: VoortgezetVanuit (A) → VoortgezetIn (B). In het Gegevemsmagazijn, waar de API's van het Open Data Portaal verbinding toe geven, wordt dit in de huidige situatie nog onterecht omgedraaid aangeboden, namelijk: VoortgezetVanuit (B) VoortgezetIn (A)

Wat gaat er veranderen

Hieronder een overzicht van alle relaties die gaan veranderen:

Activiteit

  • VervangenVanuit (B) → VervangenDoor (A) wordt: VervangenVanuit (A) → VervangenDoor (B)
  • VoortgezetVanuit (B) → VoortgezetIn (A) wordt: VoortgezetVanuit (A) → VoortgezetIn (B)

Document

  • Brondocumenten (B) → BijlageDocumenten (A) wordt: Brondocumenten (A) → BijlageDocumenten (B)

Zaak

  • GerelateerdVanuit (B) → GerelateerdNaar (A) wordt: GerelateerdVanuit (A) → GerelateerdNaar (B)
  • VervangenVanuit (B) →  VervangenDoor (A) wordt: VervangenVanuit (A) →  VervangenDoor (B)

Impact

Bij het uitrollen van deze wijziging in het bronsysteem zal het Gegevensmagazijn getriggerd worden om alle entiteiten van de entiteitsoorten Zaak, Document en Activiteit opnieuw op te halen uit het bronsysteem. De API’s van het Open Data Portaal bieden neartime toegang tot de data in het Gegevensmagazijn, waarin deze opnieuw opgehaalde entiteiten binnenlopen. Van de wijze van gebruik van de data en de API’s hangt af in welke mate iets te merken zal zijn van deze wijziging. Een 

Tags