U bent hier

Update: Open Data API 2.0 release op 1 april 2019

vrijdag 29 maart 2019 - 14:18

Update op eerder nieuwsbericht: Open Data API 2.0 release datum gepland

Maandag 1 april 2019 gaat de nieuwe Open Data API 2.0 live, helaas is er op het laatste moment een showstopper ontdekt in de koppeling van bronsysteem 2 (data ondersteunend aan het werkproces van de Griffie). Hierdoor gaat bronsysteem 2 tot nader orde niet aanleveren. We zijn druk bezig om het probleem te verhelpen, zodra we meer informatie hebben zullen we dit publiceren op de website.

Bronsystemen:

  1. Actorensysteem gericht op de registratie van de Tweede Kamerleden: Dit zal dezelfde dag ingelezen zijn zodat diverse productie website koppelingen weer zullen werken.
  2. UITGESTELD: Data ondersteunend aan het werkproces van de Griffie. (Betreffende entiteiten zullen op 1 april niet worden gevuld.)
  3. Verslagen van vergaderingen: Dit wordt parallel aangeleverd, verwachting is dat dit 3 dagen duurt.

Tijdens de release dag zal het systeem enkele uren niet beschikbaar zijn, na de release zal alleen Open Data API versie 2.0 ondersteund worden. De releasedag zal beginnen om 09:00 waarna de data van de bronsystemen ingelezen gaan worden. Zodra de release voltooid is zullen we een nieuwsbericht publiceren.

Belangrijk om rekening mee te houden: Er worden nieuwe unieke sleutels (guids) aangemaakt die voortaan persistent opgeslagen zullen worden. Het oude systeem had hier helaas geen voorziening voor. Daarnaast is de structuur van het informatiemodel anders. Afnemende partijen dienen dus de data opnieuw op te halen. In de toekomst wordt er een versioneringsstrategie uitgewerkt zodat afnemers een bepaalde periode hebben om over te stappen van de oude versie naar de nieuwe versie zonder dat zij op dezelfde dag hun systeem aan dienen te passen. Zie ook de documentatie voor meer toelichting: