U bent hier

Open Data API 2.0 release datum gepland

donderdag 28 februari 2019 - 11:15

De acceptatietests verlopen voorspoedig, er zijn nog geen meldingen bekend die de release van april kunnen blokkeren. Diverse functioneel beheerders geven aan dat de maandag de meest geschikte dag is voor de release. We maken dan ook 2 data bekend voor de release:

  • Maandag 1 april 2019: De geplande livegang van Open Data API 2.0
  • Maandag 8 april 2019: Reserve livegang datum in geval van calamiteiten

Tijdens de release dag zal het systeem enkele uren niet beschikbaar zijn, na de release zal alleen Open Data API versie 2.0 ondersteund worden. De releasedag zal beginnen om 09:00 waarna de data van de bronsystemen ingelezen gaan worden. Volgorde:

  1. Actorensysteem gericht op de registratie van de Tweede Kamerleden: Dit zal dezelfde dag ingelezen zijn zodat diverse productie website koppelingen weer zullen werken.
  2. Data ondersteunend aan het werkproces van de Griffie: Het laadproces van deze data zal qua meta-data ongeveer 15 uur in beslag nemen, de documenten zullen na 3 dagen compleet zijn.
  3. Verslagen van vergaderingen: Dit wordt parallel aangeleverd, verwachting is dat dit 3 dagen duurt.

Belangrijk om rekening mee te houden: Er worden nieuwe unieke sleutels (guids) aangemaakt die voortaan persistent opgeslagen zullen worden. Het oude systeem had hier helaas geen voorziening voor. Daarnaast is de structuur van het informatiemodel anders. Afnemende partijen dienen dus de data opnieuw op te halen. In de toekomst wordt er een versioneringsstrategie uitgewerkt zodat afnemers een bepaalde periode hebben om over te stappen van de oude versie naar de nieuwe versie zonder dat zij op dezelfde dag hun systeem aan dienen te passen. Zie ook de documentatie voor meer toelichting:

Inmiddels testen 14 externe afnemers met ons mee en registreren we de vragen / bevindingen van de 2.0 versie centraal in een issue tracker. Deze is in te zien op: https://github.com/TweedeKamerDerStaten-Generaal/OpenDataAPI2.0