U bent hier

Nieuwe versie Open Data Portaal

dinsdag 9 januari 2018 - 15:18

De Tweede Kamer werkt hard aan een vernieuwde versie van het Open Data Portaal. De achterliggende gegevens en de API (Application Programming Interface) krijgen binnenkort een update om issues op te lossen en nieuwe functionaliteiten toe te voegen. Vanwege de update is het nodig om de data opnieuw in te lezen. Hierdoor zit er vanaf donderdag 11 januari in eerste instantie minder data in de API zit en zullen de sleutels (GUIDs) wijzigen.

Op donderdag 11 januari zullen de personen, fracties, commissies en verslagen weer beschikbaar zijn.  De overige zaken worden binnen maximaal tien dagen opnieuw ingeladen. Naar verwachting is de vernieuwde API vanaf 21 januari weer compleet. De update heeft gevolgen voor de gebruikers van het Open Data Portaal. Hieronder staan de gevolgen per onderdeel beschreven. Helaas is de kwaliteit van de data na de update nog niet te garanderen. Onze excuses voor het eventuele ongemak.

TK-Data model

  • Aanpassing Commissie/Lid, de Vervanger heeft een eigen functie, onafhankelijk van de Vaste functie: lid/vast/functie & lid/vervangend/functie. De oude functie (lid/functie) blijft nog wel bestaan vanwege historische gegevens.

Gegevens

  • Gegevens worden na de update opnieuw ingeladen  om fouten op te lossen. Dit heeft een aantal gevolgen voor gebruikers:
    • Id’s zullen wijzigen. Gebruikers dienen opnieuw informatie binnen te halen.
    • Het duurt enkele dagen voordat alle gegevens weer beschikbaar zijn via de API.
  • Redactie wordt geïntroduceerd in bètaverbetering: er komen links tussen personen, commissies en fracties. Het redactieproces is nog niet compleet en wordt verder  ontwikkeld. Voorbeeld: Bij verslag staat voortaan niet alleen de naam van de spreker maar de daadwerkelijke link naar de desbetreffende persoon. Hetzelfde geldt voor deelnemers aan vergaderingen etc.
  • De kwaliteit van gegevens gaat omhoog, want gemelde bugs zijn al gedeeltelijk opgelost. Het aantal ‘lege’ verwijzingen gaat omlaag, doordat er steeds meer redactie gepleegd wordt. Er waren tevens veel parlementaire documenten die geen relatie hadden met kamerstuk en kamerstukdossier, maar dit dient nu verholpen te zijn.

API

  • REST: CommissieLid aanpassing, zie TK-model.)
  • OData: CommissieLid toevoeging: (VervangerFunctie) (VastFunctie)