U bent hier

API-verbeteringen

donderdag 1 juni 2017 - 15:30

De Tweede Kamer werkt continu aan het optimaliseren van de API (Application Programming Interface) van het Open Data Portaal. Zoals het toevoegen van functionaliteiten die het gebruik van de data gemakkelijker maken. Onderlinge datarelaties zijn intussen verbeterd. Ook is de documentatie uitgebreid om ontwikkelaars en eindgebruikers sneller op weg te kunnen helpen.

Aankomende verbeteringen/veranderingen deelt de Tweede Kamer graag met u. Het gaat om de volgende drie onderdelen:

  • Inhoud van de data: verdere verbetering van onderlinge datarelaties (naar fracties, personen en commissies).
  • Verandering van dataschema (XSD): een kleine aanpassing zal gemakkelijker laten zien wanneer een entiteit is opgeheven.
  • Verandering van Interface: het OData end-point krijgt enkele technische verbeteringen.

Houd het nieuwsoverzicht van het Open Data Portaal in de gaten voor de exacte releasedatum van de verbeteringen.

Voorbehoud

Om ontwikkelaars/gebruikers alvast te laten wennen aan de API, verstrekt de Tweede Kamer inloggegevens. Bij eigen toepassingen van de data geldt wel het voorbehoud dat nog niet vermeld mag worden dat de informatie van de Tweede Kamer afkomstig is. De Kamer werkt immers nog aan validatie van de data.

Showcases en 'Hackathon'

Inmiddels zijn er al een aantal showcases gemaakt, zoals een Kamervragentracker. Ook is er vrijdag 9 juni 2017 een ‘hackathon’ op de API in het gebouw van de Tweede Kamer.

Reageren

De Tweede Kamer verneemt graag wat er allemaal mogelijk is met de data. Dit kunt u laten weten op het forum van het Open Data Portaal.