U bent hier

Wat is de status van de API?

maandag 27 november 2017 - 16:32
Ik wil de API vanuit mijn app bevragen maar zit met een aantal vragen:
- wat is de status van de API? Is het "af" of zijn er uitbreidingen/verbeteringen gepland? Is er bijv. een roadmap?
- hoe lang blijft de API nog bestaan en hoe is het de long term beheerproces geregeld (wie, voor hoe lang, evt. met welk budget, etc.)?
- hoe worden veranderingen gecommuniceerd?
- wordt het forum/email adres actief beheerd?


Ik kan op dit moment moeilijk beoordelen of ik long term op de API kan bouwen. Zo mis ik bijv. een publieke issue tracker waarop ik kan zien waar anderen tegenaan lopen en hoe ze bijgestaan worden (of niet). Dit helpt mij om o.a. te bepalen of het zin heeft om op te API te bouwen.
Antwoord

Reacties

Profiel afbeelding van simeon
En nog een vraag: is de data in de API compleet? Specifiek: vind ik in de API alle commissieverslagen die op https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/verslagen gepubliceerd worden?

Hierbij antwoorden op vragen over de status van de API.

- Wat is de status van de API? Is het "af" of zijn er uitbreidingen/verbeteringen gepland? Is er bijv. een roadmap?
Na Q1 van 2018 is de verwachting dat we van de Beta status af te zijn. Er zijn veel verbeteringen op touw, dit zullen we tevens gaan communiceren via het Open Data Portaal.

- Hoe lang blijft de API nog bestaan en hoe is het de long term beheerproces geregeld (wie, voor hoe lang, evt. met welk budget, etc.)?
De Tweede Kamer der Staten-Generaal vind het belangrijk dat het publiek gemakkelijk met de parlementaire data aan de slag kan. Het streven is om dit project door te blijven zetten en er komen periodiek budgetten bij voor het uitbreiden van de functionaliteiten. - Hoe worden veranderingen gecommuniceerd? Via het Open Data Portaal.

- Wordt het forum/email adres actief beheerd?
Ja, de Tweede Kamer der Staten-Generaal is ervaring aan het opdoen op dit vlak. Hier zit echter nog wel een leercuve in.

- Ik kan op dit moment moeilijk beoordelen of ik long term op de API kan bouwen. Zo mis ik bijv. een publieke issue tracker waarop ik kan zien waar anderen tegenaan lopen en hoe ze bijgestaan worden (of niet). Dit helpt mij om o.a. te bepalen of het zin heeft om op te API te bouwen.
Dit is een goede suggestie. In de toekomst willen we duidelijker communiceren waar we mee bezig gaan per kwartaal en welke functionaliteiten zijn opgeleverd in de vorm van Release Notes.

- En nog een vraag: is de data in de API compleet? Specifiek: vind ik in de API alle commissieverslagen die op https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/verslagen [^] [^] gepubliceerd worden?
We zijn nog in de Beta status maar streven er wel naar zoveel mogelijk data compleet te hebben. In de nabije toekomst gaat er een refresh komen van de code en de data waarna we meer kunnen zeggen over de volledigheid en de kwaliteit.